Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков ще даде пресконференция днес в

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков ще даде пресконференция днес в
Коментари Харесай

Иво Ивков: Големият проблем на Левски не е финансов, а управленчески - имаме сериозни различия

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков ще даде пресконференция днес в 11:00 часа.

Брифингът ще се организира във VIP залата в Сектор А на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ". Очаква се Ивков да разкрие детайлности по проекта за избавление на тима. Ето какво сподели той: 

" Здравейте, стотици хиляди левскари. Благодаря ви. След известна пауза от обещаните от мен конференции, излизам пред вас. Публично известният ви факт, че течеше процедура, цялостен финансов одит от евентуалния тогава вложител.

Тази процедура продължи няколко месеца. В разследване на мониторинга ни от УЕФА се застрашаваше да се трансформира в наказателна процедура. Заедно като екип минахме през тези тествания. Беше време за значима работа, а не за приказки. Мога да ви кажа.

Клубът излезе със относително добър резултат. Имах опция да приказвам с доста градове в страната - общо 12 обиколихме. На срещата през август приказвах с всички левскарски организации. Дадох цялостен доклад за всяка стотинка в клуба. Имахме доста значима работа. Ще помоля да не се трансформираме в счетоводна адвокатска фирма. Дадоха се подробни данни. Ще засегна единствено най-важните от тях. Бихме пуснали целия запис на доклада ми пред акционерите.

Лагерът в Дубай:

Защо тъкмо там? Там е най-топло. В Турция е по-различно. Левски е във финансова рецесия, само че ние можехме да си го позволим, тъй като се впрегнах, с цел да извърша желанието на треньора за лагера. Ние не можем да си позволим скъпи прехвърляния, само че трябваше да си позволим положителни условия. Смятам, че не е късно да се върнем към успехите и кажем, че решението ни е било вярно.

Финансирането беше целево. Тези средства е доста значимо да се знае, че нямаше да бъдат усвоени от клуба, в случай че не бях уверил, че това е извънредно значимо за тима. Бюджетът по никакъв метод не беше ощетен. Финансите бяха подсигурени от нашите спонсори, които, знаете, са широкоизвестни обществени компании. Абсолютно чисти. " Еврохолд " посредством своите дъщерни компании помогнаха за едната част. Включиха се и спонсорите спонсори. Не сме просили. " Нова Броудкастинг Груб ", с който имаме контракт за излъчването на контролите онлайн също спомогна.

Сега е моментът да благодаря на хората, които подадоха ръка. Нашият главен блян е да покажем какъв инструмент е Левски за всеки един бизнес. Тази концепция ще стои до момента в който аз съм шеф на клуба. Компаниите, които помогнаха, нямаха предпочитание да бъдат обявявани.

Не искахме да тънем в разкош. Целта ни беше положителни условия за работа, която да спомогне на клуба да се развива и за в бъдеще.

След усилени и доста тежки договаряния точно в Дубай, успяхме да получим предложения за двама футболисти. Проведохме диалози и онлайн срещи с Ню Йорк Сити, управлението на Сочи пък особено пристигна с управлението. С Брьондби също имаше диалози. Преди това преговаряхме за Андриан Краев с водещ маджарски клуб. В последна сметка стигнахме до действителни предложения, които като теглим чертата, възлизаха на над 6 милиона лв.. Считах ги за безусловно наложителни, само че след това получих възбрана от висшето управление на клуба. Снощи споделях с Наско Сираков и той няма нищо срещу да приказвам за това.

" Спорт републик "

- Да ви кажа, че необятната общественост ще останат сюрпризирани. Аз също бях сюрпризиран. Рано сутринта, два часа преди този момент получих СМС. Провеждах диалози с представители на Юнайтед Груп. Не беше лесна задача да притеглим такива кандидат-инвеститори. Те видяха, че нещата се случват добре при нас. Някъде в навечерието на Коледа. 10-15 декември взехме решение, че ще се държим все едно Юнайтед Груп не съществуват. Отивахме в действителността да седим и да чакаме огромния избавител. Отвъд нас беше всичко. Ние направихме всичко належащо.

Грижата не беше наша, задачата ни беше изпълнена. Мисията беше да изведем Левски от блатото. Дали щяхме да продължим да работим или не, зависеше от новите възможни притежатели. Със своя талант Стоилов и аз осигурихме прехвърляния. Защо те бяха извънредно наложителни. Мъри не е малоумен човек. Това беше единственият късмет Левски да бъде самостоятелен. Да извадим сами клуба си без бащици, помощ и тн. Това не се случи. Още първоначално следвахме проекта с къртовска работа, да притеглим нови вложители. Без да оповестяваме проектите, се захванахме с работа. Влязоха нови футболисти, без да разпродаваме тима. Това не се случи. Има конструкция в Левски.

ЗА Национална агенция за приходите

Задължението, което към този момент стана обществена загадка, стана от 10 до към 11 милиона и половина лв.. Вече съм го споделил на събранието на акционерите. Задълженията са огромен камшик за Левски. Те са насъбрани последователно от предходните притежатели, само че това е предмет за друга конференция. Изготвил съм протокол по кое време и с какво клубът е задлъжнял през последните години. В бъдеще ще преценява по какъв начин да обявявам тези данни.

С Национална агенция за приходите ми се наложи да договарям няколко пъти, само че без камери. Така че малко хора знаят, че ние успяхме да получим категоричен лиценз, а не конвенционален както преди години. След това преодоляхме и мониторинга на УЕФА около евротурнирите. След това се договорихме за новия период. УЕФА се довери на позицията ни и не се стигна до наказателна процедура.

Ще се върна на отхвърли на " Юнайтед Груп ". Накрая те ни увериха, че всеки миг ще влязат клуба с обещанието, че ще платят цялата главница, в това число и лихвите, които клубът дължи. 

ЗА АТАКИТЕ КЪМ НЕГО 

При същия този интервал на усилена работа. Единствено и единствено в интерес на Левски, върху мен се изляха тонове мръсотия. Вярно те пристигнаха от анонимни страници и платени тролове. Да, от анонимни източници. Това засегна моите най-близки хора, на мен ми даде само убеденост, че с Мъри сме на прав път. Няма нито един факт за моя неточност. Може би сме позволили неточности, само че няма нито един действителен факт. Имаше единствено ненавист и прилагателни. Няма какво да им давам отговор.

Знам добре кой стои зад тези офанзиви. Кукловодите са от близкото обкръжение на нашето управление. Господа, вие елементарно ще изгасите светлината, само че внимавайте вие да не останете в мрак. Ние извадихме клуба от безнадеждното положение. Нямаме други отговорности, с изключение на оповестените. Милион и половина не се брояха дълго време, защото бяха към Местни налози и такси "

ЗА ТРАНСФЕРА

Вярвам, че Левски ще получи лиценз, въпкреки новата тежка процедура, която следва от Национална агенция за приходите. Доверителното ръководство на сметката е много неприятно, само че все пак, няма да се затрудним да получим лиценз.

След дълги договаряния и съмнения дали можем да си позволим Джавад Ел Джемили, в последна сметка всичко приключи сполучливо. Собствениците му имат редица клубове и мъчно стигнахме до прехвърлянето. Мароканецът е инвестиция, която да спомогне за развиването на отбора в бъдеще. Пъвоначалните претенции от страна на клуба му бяха безапелационни - 100 000 евро и 50% от предстоящ трансфер. Бяхме на ръба договорката да пропадне. В края стигнахме до 90 000 лв. и 40% от трансфер.

ЗА СТРУКТУРАТА НА ЛЕВСКИ 

На първо място да уточня - не съм юрист на Мъри, нито ме е упълномощил. Той в никакъв случай не е допускал вмешателство. Нашите екипи са административни. Няма никакво вмешателство в работата на Мъри. Големите решения се оказаха оттатък нас. Говорим за прехвърляния и тн. Всичко е постоянно било на ръба. Проявявахме умеене в договарянията, Клубът си има конструкция. Няма да оборвам това. Когато пристигнах не съм обещавал сляпо послушание. За мен стои само въпросът за положителното на Левски. Дали съм прав или не, времето ще покаже. Ние не можем да взимаме стратегически решения за бъдещето на Левски. За положително или неприятно е по този начин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР